ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

prof-mohammadi.ir

شرط اصلی ابرقدرت بودن داشتن یک ایدئولوژی فراملی است/ عبور موضوع ابرقدرتی ایران از جنبه تئوری به واقعیتی بیرونی

 

مؤلف کتاب «ایران؛ ابرقدرت منحصر به فرد» گفت: موضوع ابرقدرتی جمهوری اسلامی یک موضوع تئوریک بود اما الان در عمل هم واقعیت بیرونی خودش را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،کتاب «ایران؛ ابرقدرت منحصر به فرد» نوشته منوچهر محمدی به تازگی از سوی انتشارات موسسه فرهنگی صدرا آرمان سپهر در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است..

 

منوچهر محمدی، مؤلف این کتاب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از همان اوایل انقلاب که حضرت امام (ره)، جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از ابرقدرت‌ها مطرح کرد و برای خیلی‌ها اصلاً قابل قبول نبود، ذهنیت من این بود که امام (ره) حرف بی‌ربط نمی‌زنند. حتماً پایه‌ها و اساس مسئله را دیده‌اند که می‌گویند ما یکی از ابرقدرت‌ها هستیم. این ادامه داشت تا من کتابی را به عنوان مؤلفه‌های قدرت در جمهوری اسلامی کار کردم.

با تکیه بر فرمایش امام راحل کارم را به طور جدی شروع کردم

مولف کتاب«ایران؛ ابرقدرت منحصر به فرد» با اشاره به فرمایش‌های امام (ره) که می‌فرمود اگر آنها بمب اتم دارند، ما خدا را داریم، گفت: منبع قدرت را منبع قدرت الهی دیدم و با تکیه بر فرمایش حضرت امام(ره) نهایتاً روی این مسئله جدی کار کردم که اصلاً انقلاب ما یک انقلاب الهی است و یقیناً خداوند هم پشتیبان این انقلاب است.

شکار پهپاد آمریکایی و توقیف کشتی انگلیسی نشان داد ابرقدرتی ایران عملی شده است

وی افزود: در طول مدت ۴۰ سال ملاحظه کردیم که دشمن همه فشارهای خودش را وارد آورده و به جایی نرسیده و همه توطئه‌ها خنثی شده است. ماجرای شکار پهپاد آمریکایی توسط نیروهای سپاه اتفاق افتاد و در همان زمان هم کشتی انگلیسی را توقیف کردند و دشمن نتوانست کاری انجام دهد، با یقین به جمع‌بندی رسیدم که اگر تا به حال موضوع ابرقدرتی جمهوری اسلامی یک موضوع تئوریک بود الان در عمل هم واقعیت خودش را نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: همه آنچه را که ما به عنوان عنصر قدرت در جمهوری اسلامی نگاه می‌کنیم، عناصری منحصربه‌فرد است که کشور دیگری ندارد و استثنایی است و لذا بر اساس قدرت سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی کنکاش کردم که نهایتاً به ۱۰ شاخص رسیدم و قبل از چاپ این کتاب آنها را به صورت یک مقاله منتشر کردم.

محمدی با اشاره به ضعف آمریکا در مقابله و مهار ویروس کرونا بیان کرد: ماجرای کرونا که پیش آمد و ضعف‌هایی که آمریکا در این رابطه داشت و برخوردی که ما به خوبی در قبال کرونا انجام دادیم، دیگر برای من محرز شد که الان زمانش است که ما از این موقعیت استفاده کنم و این کتاب را به رشته تحریر دربیاورم که خداوند توفیق داد و این کتاب نهایتاً به اتمام رسیده و به دست خوانندگان برسد.

هیچ قدرتی بدون ایدئولوژی فراملی نمی‌تواند ادعای ابرقدرتی داشته باشد

وی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم دو ابرقدرت آمریکا و شوروی به‌وجود آمدند، اضافه کرد: ویژگی‌های خاص‌ دو ابرقدرت بعد از جنگ جهانی دوم این بود که هر دو دارای سلاح هسته‌ای بودند و دوم اینکه مروّج دو ایدئولوژی متفاوت و متضاد هستند؛ یکی ایدئولوژی مارکسیس لنینیسم و دیگری لیبرالیسم. معتقد هستم که هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند ادعای ابرقدرتی کند در حالی که یک ایدئولوژی فراملی نداشته باشد. همه ابرقدرت‌ها ادعایشان این است که با ایدئولوژی و معیارهایی که از نظر سیاسی مطرح می‌کند، می‌توانند جهان را خوشبخت کند.

این استاد دانشگاه تشریح کرد: آمریکا به دنبال این است که با لیبرالیسم و کاپیتالیسم دنیا را بهشت بکند. متقابلاً شوروی معتقد بود که بهشت نهایی پیاده کردن نظریه سوسیالیسم است. چون هیچ‌کدام از اینها اعتقاد چندانی به دنیای مابعد این دنیا ندارند. من در این شرایط بود که خواستم برتری جمهوری اسلامی را نسبت به این دو در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهم و به همین علت این دو را مثال زدم.

چین اگرچه قدرت اقتصادی است ولی چون ایدئولوژی ندارد نمی‌تواند ادعا ابرقدرتی کند

محمدی در پاسخ به این سوال که چرا در کتاب کشور چین به عنوان یک ابرقدرت مورد ارزیابی و مقایسه با دیگر قدرت‌ها قرار نگرفته است، اذعان کرد: جمهوری خلق چین درست است که امروز یک ابرقدرت اقتصادی است ولی فاقد یک ایدئولوژی جهانی است و بنابراین هیچ ادعایی ندارد که من به دنبال ایجاد جهانی حتی به دنبال آن مائوئیسمی که یک زمانی مطرح بود، چون آمد در حقیقت خودش را در جهان سرمایه‌داری هضم کرد و هیچ قدرتی هم از لحاظ اقتصادی نمی‌تواند به تنهایی ابرقدرت شود مگر اینکه در ابعاد دیگری مانند ابعاد ایدئولوژیک، ابعاد نظامی و فرهنگی هم حرفی برای گفتن به جامعه جهانی بتواند ارائه کند. به همین دلیل اسم چین را به عنوان یک ابرقدرت نبردم.

 

وی در توضیح حرف جدید و نوِ خود در این کتاب عنوان کرد: حرف جدید من این است که اولاً من در ابعاد مختلف و گوناگون این موضوع را مورد بررسی قرار دادم که تا به حال به این صورت انجام داده نشده بود و ثانیاً در انجام یک مطالعه تطبیقی با قدرت‌هایی که تا به حال به عنوان ابرقدرت مطرح شده‌اند نشان دادم که ایران استثنایی است و از هر لحاظ بر سایر ابرقدرت‌ها برتری دارد. آن ابرقدرت‌ها یکی فروپاشیده و دیگری هم دارد فرومی‌پاشد، با توجه به اینکه بُعد معنوی و الهی این انقلاب قوی‌تر است، یقیناً روز به روز توسعه پیدا کرده و إن‌شاءالله به ظهور آقا امام زمان(عج) خواهد رسید.